Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025

Κριτική για το Hellboy: The Crooked Man


Όταν το Φεβρουάριο του 2023 είχα διαβάσει στο DiscussingFilm πως η Millennium Media είχε στα σκαριά το νέο reboot του Hellboy, παραξενεύτηκα αφού το πρώτο reboot του franchise ήταν αρκετά νωπό. Με τέτοια κίνηση θα είχε λογική αν είχαν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Hellboy του Neil Marshall.

Το Hellboy: The Crooked Man είναι μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου και εάν υπήρχε η δυνατότητα θα ήθελα να έπαιρνα πίσω τα 100 περίπου λεπτά που ξόδεψα από τον ελεύθερο μου χρόνο. Ευτυχώς την παρακολούθησα μέσω της Cosmote TV και όχι στον κινηματογράφο γιατί θα έκλαιγα τα λεφτά μου. Έμοιαζε σαν παρωδία τύπου Scary Movie ή εάν προτιμάτε ένα καλτ έργο τύπου βιντεοκασέτας βγαλμένο από τη δεκαετία του 80 με βάση τα δικά μας δεδομένα και όχι για ένα comic book φιλμ με χαμηλό προϋπολογισμό. Δεν μου έκανε εντύπωση που η μόνο εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση των δικαιωμάτων ήταν η άσημη Ketchup Entertainment. Περίμενα κάτι καλύτερο από τη στιγμή που στο σενάριο αναμείχθηκε ο Mike Mignola, ο οποίος είναι ο δημιουργός του χαρακτήρα και τον γνωρίζει όσο κανείς άλλος, και θα είχαμε ένα διαφορετικό ύφος.
Η ιστορία ήταν πρόχειρη και η σκηνοθεσία έμοιαζε να είναι ερασιτεχνικού επιπέδου. Το καστ ήταν αδιάφορο και τις ερμηνείες τους τις βρήκα υποτονικές. Ο Jack Kesy δεν με έπεισε ούτε μία στιγμή πως ήταν ο Hellboy και ήταν μεγάλο downgrade σε σχέση με τους Ron Perlman και David Harbour. Προσπαθώ να σκεφτώ ένα θετικό και πραγματικό δεν μπορώ να βρω κάτι. Τέλος πιστεύω ότι ο χαρακτήρας πρέπει να ξεκουραστεί για μερικά χρόνια πριν δούμε την επόμενη κινηματογραφική εμφάνιση, καθώς τα δυο reboot ήταν κατώτερα των προσδοκιών και θα έχει καεί με αποτέλεσμα να μην προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον στους φανς.

Βαθμολογία: 0/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου