Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Κριτική για το Joker: Folie à deux


Ήμουν από αυτούς που δεν πίστευαν πως το Joker θα έχει συνέχεια παρότι ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Απλούστατα επειδή είναι γνωστό ότι ο Joaquin Phoenix δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Marvel για το ρόλο του Doctor Strange λόγω του συμβολαίου που αφορούσε για συμμετοχή σε πολλαπλές ταινίες.

Το Joker: Folie à deux είναι πολύ καλό sequel αλλά δεν κατάφερε να πιάσει ή και να περάσει τον πήχη που είχε θέσει το Joker, το οποίο ήταν πραγματικά ένα αριστούργημα. Ο Todd Phillips είχε δύσκολο έργο για να δημιουργήσει κάτι καλύτερο από αυτό που μας είχε παρουσιάσει το φθινόπωρο του 2019. Μου άρεσε που είδαμε μία ιστορία αγάπης μεταξύ του Joker και της Harley Quinn και δεν είχε την κατάληξη που προσδοκούσα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες σκηνές ήταν στη φαντασία των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων. Φυσικά δεν μπορώ να γράψω αυτό που θέλω καθώς θα πρέπει να κάνω σπόιλερ, κάτι που δεν έχω τη διάθεσή να κάνω.
Στα των ερμηνειών οι Joaquin Phoenix και Lady Gaga ήταν απολαυστικοί και δεν νομίζω κάποιος από τους δυο θα καταφέρει να κερδίσει υποψηφιότητα στα επόμενα Βραβεία Όσκαρ, εάν και αυτό είναι μια κουβέντα πολύ πρώιμη καθώς έχουμε δρόμο για την awards season. Εάν κάποιος εν τέλει τα καταφέρει, πιστεύω θα είναι η Gaga αφού ειδικά στης σκηνές μιούζικαλ έκανε παπάδες. Η Hildur Guðnadóttir για ακόμη μία φορά έκανε εξαιρετική δουλειά στην μουσική επένδυση και δεν θα μου εκπλαγώ σε περίπτωση που πάρει και ένα δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο.

Βαθμολογία: 8/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου