Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Κριτική για το Transformers One


Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του Transformers One τον περασμένο Απρίλιο δεν είχα ενθουσιαστεί με το περιεχόμενο και ήμουν αποφασισμένος να μην δω την ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα πράγματα άλλαξαν με το δεύτερο trailer που ήταν καλύτερο ενώ ρόλο έπαιξαν και οι θετικές κριτικές που πήρε το έργο.

Το Transformers One είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και μαζί με το Bumblebee αποτελούν ότι καλύτερο έχει επιδείξει το franchise τα τελευταία χρόνια. Όταν ολοκληρώθηκε το φιλμ είχα τα ίδια συναισθήματα ευφορίας όπως τότε με το Spider-Man: Into the Spider-Verse. Δεν είναι τυχαίο που μετά το Spider-Verse έχουν ανέβει ένα επίπεδο οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Όσοι είστε φαν των Transformers σας προτρέπω να παρακολουθήσετε το Transformers One στη μεγάλη οθόνη και δεν θα βγείτε χαμένοι. Η ταινία είναι καλογραμμένη, ειδικά τα character arcs των Orion Pax και D-16 ήταν όλα τα λεφτά. Η μεταμόρφωση του τελευταίου σε Megatron ήταν σαν βλέπεις πως πέρασε στη σκοτεινή πλευρά ο Anakin Skywalker και έγινε ο Darth Vader, και με ποιο τρόπο γεννήθηκε αυτή η «θρυλική» αντιπαλότητα. Ελπίζω να μην με βρουν υπερβολικό οι φανατικοί οπαδοί του Star Wars.
Το animation και τα οπτικά εφέ ήταν υψηλού επιπέδου, μου άρεσε αρκετά η απεικόνιση του Cybertron. Το φωνητικό καστ το βρήκα καταπληκτικό, με τον Keegan-Michael Key να δίνει ρέστα ως B-127, ειδικά στις αστείες σκηνές που είχε (λάτρεψα την mid-credits σκηνή). Με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το χαρακτήρα. Η Scarlett Johansson ήταν απολαυστική και μαζί με το Her αποτελούν τα κορυφαία voice acting της.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου