Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Κινηματογραφική μεταφορά για το The Yellow M


Η βελγική εταιρία διανομής αλλά και παραγωγής, Belga Films Group, θα συνεργαστεί με τον Γάλλο σκηνοθέτη Cedric Nicolas-Troyan για μια αγγλόφωνη κινηματογραφική μεταφορά για το ευρωπαϊκό κόμικ, The Yellow M.

Ο Nicolas-Troyan, γνωστός από το The Huntsman: Winter's War και το Kate αλλά και τη γαλλική σειρά Furies, θα σκηνοθετήσει το κόμικ του Βέλγου δημιουργού Edgar P. Jacobs που ακολουθεί τον αρχηγό της MI5, Francis Blake, και τον φίλο του και επιστήμονα, Philip Mortimer, σε διάφορες περιπέτειες. Το κόμικ, δημιουργημένο στο είδος του ligneclaire (το σχέδιο που έχει το Tintin), πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και αναμένεται να υπάρξει αγγλόφωνο καστ με την Kate Rhodes James (Napoleon, House of the Dragon) να το αναλαμβάνει. Οι Jan Kounen (Flight of the Storks, Coco Chanel & Igor Stravinksy) και Jay Ferguson έγραψαν το σενάριο με διορθώσεις από τον Nicolas-Troyan και η ιστορία  θα διαδραματίζεται στο 1953 όπου το δίδυμο θα προσπαθήσει να σταματήσει την εγκληματική φιγούρα, "M".

ΠΗΓΗ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου