Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Retro Review: Marvel's Spider-Man


Καλώς ήρθατε στο πρώτο Retro Review. Ναι, καλά διαβάσατε στον τίτλο, δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια σας, ούτε πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα. Ο λόγος που ανεβαίνει τώρα η κριτική για το Marvel's Spider-Man τώρα, είναι το ξερό μου το κεφάλι. Όταν βγήκε το παιχνίδι το Σεπτέμβριο του 2018 δεν το αγόρασα αμέσως καθώς είχα άλλα video games ως προτεραιότητα για το Playstation 4 (δεν υπήρχε και buzz στα social media όπως π.χ με το Spider-Man: Into the Spider-Verse) και στη συνέχεια έγινε διαθέσιμο το Football Manager 2019, οπότε φυσιολογικά πίσω ακόμη πιο πίσω η αγορά του.
Τελικά το κατέβασα μέσω του PlayStation Store το Γενάρη του 2019 (εάν θυμάμαι σωστά) μαζί με τα τρία DLC και όταν το τελείωσα, σκέφτηκα να γράψω την κριτική μου αλλά δεν μου φάνηκε καλή ιδέα να την ανεβάσω αφότου έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την κυκλοφορία του. Εννοείται πως το μετάνιωσα αλλά αυτό έγινε εκ των υστέρων. Μετά το Marvel's Spider-Man: Miles Morales πήρα την απόφαση να κάνω την κριτική ώστε να μην λείπει από το μπλογκ και το μεγάλο ζήτημα ήταν να βρω τη διάθεση καθώς συνήθως είμαι απασχολημένος με την αρθρογραφία. Και μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή που σίγουρα θα έκανε κάποιους να βαρεθούν, θα περάσω αμέσως στο ψητό. Το Marvel's Spider-Man έδωσε μια νέα πνοή στη μυθολογία του χαρακτήρα και σίγουρα βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα υπερηρωικά ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όσες φορές και να το παίξεις δεν θα το βαρεθείς ποτέ (αυτό ισχύει για όλες τις εκδοχές). Το storytelling είναι ικανοποιητικό σε μεγάλο βαθμό και μπορώ να πω ότι θυμίζει blockbuster ταινία, ενώ ένα από τα μεγάλα του ατού αποτελεί ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία προέλευσης η οποία πλέον είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Μια τέτοια επιλογή έκανε και ο Kevin Feige για το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel με το Spider-Man: Homecoming. Ένας άλλο που μου άρεσε στο παιχνίδι ήταν που σύστησε χαρακτήρες που δεν είχαμε δει ξανά όπως οι Martin Li/Mister Negative, Yuri Watanabe, Taskmaster, Shocker, Screwball, Tombstone, Rhino κλπ.
Το πιο αγαπημένο μου κομμάτι στο Marvel's Spider-Man είναι η ιστορία για τον Miles Morales και ο τρόπος που έγινε το σετάρισμα για το δικό του παιχνίδι. Εκεί έχουμε να κάνουμε με γράψιμο υψηλού επιπέδου. Όσον αφορά τα side missions, κάποια τα ευχαριστήθηκα και κάποια άλλα όχι. Αυτό που μου κάθισε στο λαιμό ήταν η αποστολή με τα περιστέρια του Χάουαρντ, θα τη χαρακτήριζα διεκπεραιωτική έως στα όρια της αδιάφορης. Τέλος θα κλείσω με το φωνητικό καστ, με τους Yuri Lowenthal, Laura Bailey, Nadji Jeter, William Salyers, Darin De Paul και Tara Platt να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αξίζουν πολλά εύσημα στην Insomniac Games αφού οι επιλογές της ήταν εύστοχες.

Βαθμολογία: 9.5/10

Trailer:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου