Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Κριτική για το Aquaman and the Lost Kingdom


Η πρώτη προσπάθεια της Warner Bros. Pictures για Κινηματογραφικό Σύμπαν με χαρακτήρες της DC Comics ρίχνει αυλαία με το Aquaman and The Lost Kingdom. Οι δυο βασικοί λόγοι που απέτυχε το DCEU είναι οι παρεμβάσεις που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη της WB, τα οποία πλέον δεν βρίσκονται στο δυναμικό του στούντιο, σε αρκετές και η βιασύνη ώστε να φτάσουν το MCU που σάρωνε τα πάντα στο διάβα του στο παγκόσμιο box office.

Το Aquaman and the Lost Kingdom είναι μια διασκεδαστική buddy cop υπερηρωική ταινία που αφήνει στο θεατή μια γλυκιά ανάμνηση από το DC Extended Universe. Το καλύτερο στοιχείο του φιλμ γι' εμένα ήταν η αλληλεπίδραση μεταξύ του Aquaman και του Orm, είχε vibes από τα Rush Hour και Lethal Weapon. Ένα άλλο θετικό που εντόπισα ήταν ότι είχαμε μεγαλύτερη εμβάθυνση στη μυθολογία της Ατλαντίδας. Ο Black Manta τα πήγε περίφημα ως βασικός κακός, μου άρεσε που τον είδαμε πιο δυνατό σε σχέση με το πρώτο Aquaman. Κρίμα που δεν προχώρησε το spinoff του από την WB, πιστεύω πως θα μαθαίναμε περισσότερα για το χαρακτήρα. Τέλος θα ήθελε να αναφερθώ στην αδικαιολόγητη «γκρίνια» της Amber Heard για το μειωμένο της ρόλο, κάτι που τελικά δεν ισχύει μιας και έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχή με δεδομένο πως ο χαρακτήρας της είναι υποστηρικτικός.
Το μοναδικό αρνητικό που εντόπισα ήταν η υπόθεση του έργου που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο David Kane θέλει να εκδικηθεί τον Aquaman για το θάνατο του πατέρα του και του στερήσει όλα όσα αγαπάει, τέρμα κλισεδιάρικο.

Βαθμολογία: 8/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου