Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Κριτική για το The Flash


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News αξιολογούν τη νέα ταινία της DC Comics, The Flash, η οποία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 15 Ιουνίου από την Tanweer.

Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια.
Πρωταγωνιστούν: Ezra Miller, Michael Keaton, Ben Affleck, Sasha Calle, Kiersey Clemons, Maribel VerdΓΊ, Ron Livingston, Ian Loh, Saoirse-Monica Jackson και Rudy Mancuso.
Σκηνοθεσία: Andy Muschietti.
Σενάριο: Christina Hodson.
Παραγωγοί: Barbara Muschietti και Michael Disco.
Εταιρείες Παραγωγής: DC Studios, Double Dream και The Disco Factory.
Διάρκεια: 144 λεπτά.

Σύνοψη: Στην ταινία "The Flash", παράλληλα σύμπαντα έρχονται σε σύγκρουση, καθώς ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν. Άθελά του, η απόπειρά του να σώσει την οικογένειά του θα αλλάξει και το μέλλον, όπου ο Μπάρι θα παγιδευτεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτή, ο Στρατηγός Ζοντ έχει επιστρέψει με σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη, και δεν υπάρχουν υπερήρωες για να τον σώσουν! Ο Μπάρι θα πρέπει να πείσει έναν... διαφορετικό-και συνταξιούχο-Μπάτμαν να γυρίσει στη δράση και να ελευθερώσει έναν Κρυπτονιανό από τη φυλακή· αλλά όχι αυτόν που έψαχνε! Αν θέλει να σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, ο Μπάρι θα πρέπει να τρέξει για να σώσει τη δική του ζωή. Άραγε όμως, η μεγάλη αυτή θυσία θα είναι αρκετή για να επανέλθει το σύμπαν;

Μιχάλης Κρατημένος: Το The Flash είναι μια δυνατή υπερηρωική ταινία αλλά προσωπικά δεν συμμερίζομαι το χαρακτηρισμό του James Gunn πως είναι μία από τις κορυφαίες του είδους. Οι δυο πρώτες πράξεις τις βρήκα εξαιρετικές, με την τρίτη να μην είναι το ίδιο καλή και αυτό αποτελεί ένα από τα αρνητικά που εντόπισα. Το άλλο είναι η έλλειψη του βασικού κακού, η παρουσία του Στρατηγού Ζοντ εξυπηρετεί μονάχα ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας. Τα οπτικά εφέ και οι σκηνές μάχης ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο και μου άρεσε ο τρόπος που ο Μπάρι Άλεν έτρεχε με υπερταχύτητα, αν και έμοιαζε κάπως περίεργος. Στα πρώτα πλάνα που είδα φαινόταν σαν να έκανε πατινάζ. Στο ερμηνευτικό κομμάτι οι Ezra Miller και Michael Keaton ήταν απολαυστικοί και έκλεψαν την παράσταση. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα live-action πρότζεκτ με το Batman Beyond, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Keaton, και ας μην ανήκει στο DCU. Ελπίζω ότι ο Gunn θα το ξανασκεφτεί. Ωραίες οι ερμηνείες (υπερβολικό το hype για την ερμηνείας της Sasha Calle ως Supergirl) από το υπόλοιπο καστ, θα ήθελα η Iris West να είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Βαθμολογία: 8.5/10


nick3012: Πρέπει να πω ότι νιώθω αρκετά τυχερός που ήμουν στην avant premiere του The Flash γιατί δεν έχεις συχνά μια τέτοια ευκαιρία. Αρχικά η ταινία θα έπρεπε να λέγεται Flashpoint μιας και σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για το DC Universe, τις συνέπειες του οποίου έδειξε έως ένα βαθμό. Γίνεται μια ωραία εισαγωγή και προσπαθούν να μας σετάρουν πρόσωπα και καταστάσεις που έπρεπε να έχουν σεταριστεί κάμποσες ταινίες τώρα και εν τέλει τα γεγονότα οδηγούν τον Barry Allen στο να επιχειρήσει να αλλάξει το παρελθόν του προκειμένου να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένεια του δημιουργώντας ένα καινούριο timeline. Τα χρονικά παράδοξα και τις δυνατότητες της Speed Force σεναριακά τα εξερεύνησε με όμορφο τρόπο χωρίς να κουράζει όπως η σειρά που αναλώθηκε σε αυτό πολύ. Το κακό σε αυτό το κομμάτι αφορά περισσότερο το τεχνικό και το CGI αλλά οπτικά ενώ προσπαθεί να φανεί εντυπωσιακή κάπου υστερεί. Όσον αφορά τους χαρακτήρες ο Keaton πραγματικά κλέβει την παράσταση ως ένας σοφός, ώριμος και περιπετειώδης Batman μακριά από άλλες ώριμες εκδοχές του ήρωα (Conroy στο Arrowverse, Iain Glen στο Titans) που έζεχναν κατάθλιψη και θυμό. Ο Batfleck είχε περιορισμένο χρόνο, αλλά ήταν και αυτός πολύ καλός. O Ezra με διπλό ρόλο δεν απογοητεύει, αν και αυτές τις γκριμάτσες που κάνει τις θεωρώ υπερβολικές ακόμα και για Flash ενώ η Sasha Calle ως Supergirl είχε μικρό ρόλο. Έχει αρκετό χιούμορ και θα έλεγα αρκετά καλό χωρίς να γίνεται γελοία και από την άλλη πλευρά είναι μια ταινία που δεν έχει τόσο δομή τριών πράξεων με κύριο κακό, αλλά προσπαθεί περισσότερο να εξετάσει το χωροχρονικό συνεχές μέσα από τα μάτια του Flash και να τον φέρει σε καταστάσεις που θα καταλάβει καλύτερα γιατί δεν πρέπει να επηρεάζει τον χωροχρόνο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει καινούρια storylines με νέους χαρακτήρες και ηθοποιούς για τη DC. Μου άρεσε και σκηνοθετικά, απλώς πιστεύω ότι ειδικά τεχνικά είχε κραχτά ελαττώματα. Βρισκόμαστε λίγα βήματα μακριά πριν το reset του DC Universe αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να δούμε το όραμα των νέων ιθυνόντων να παίρνει μορφή.

Βαθμολογία: 7.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου