Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Κριτική για το Guardians of the Galaxy Vol. 3


Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 μέχρι να κυκλοφορήσει πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα. Πρώτα είχαμε την απόλυση του James Gunn το 2018 καθώς στην επιφάνεια ήρθαν κάποια κακά αστεία που είχε γράψει παλιά στο Twitter και την επόμενη χρονιά η Disney έπραξε το σωστό να τον προσλάβει ξανά. Το αρχικό πλάνο ώστε η ταινία να κάνει πρεμιέρα το 2020, πήγε περίπατο λόγω των παραπάνω γεγονότων, σε συνδυασμό με την πανδημία του Covid-19, ενώ στο ενδιάμεσο ο Gunn είχε ετοιμάσει το The Suicide Squad.

Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 αποτελεί το ιδανικό αντίο του James Gunn στο ενιαίο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel και παράλληλα σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των Guardians όπως τους γνωρίσαμε. Δεν περίμενα η ταινία να ήταν τόσο συναισθηματική, κυρίως στα φλας μπακ από το παρελθόν του Rocket (δεν αποτελεί κάποιο σπόιλερ αφού έχει πάρει μια γεύση από το δεύτερο τρέιλερ). Τα αστεία ερχόντουσαν στις κατάλληλες στιγμές, με τους Drax και Mantis να κλέβουν την παράσταση. Προσωπικά θα ήθελα να δω ένα spinoff μ' αυτούς τους δυο χαρακτήρες, και πιο συγκεκριμένα σε κωμική σειρά δια χειρός Gunn, αλλά πλέον έχει αναλάβει να δημιουργήσει το DCU. Το ντεμπούτο του Adam Warlock ήταν solid και μου άρεσε αυτό που είδα, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περίμενα.
Οι ερμηνείες του καστ είναι απολαυστικές και προσωπικά ξεχώρισα αυτή του Chukwudi Iwuji, καθώς είχε μπει εντελώς στο πετσί του ρόλου και ο James Gunn πέτυχε διάνα με την επιλογή του. Ο High Evolutionary πιστεύω ανήκει στη λίστα με τους καλύτερους κακούς που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο MCU, έβγαζε μια τρέλα που θύμιζε σε κάποια σημεία την αντίστοιχη του Thanos. οι σκηνές δράσης ήταν απίστευτες και φυσικά τα τραγούδια που έπαιξαν ήταν τέλεια, και όπως θα έλεγε ο γνωστός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής: Τι πιο σύνηθες να συμβεί σε φιλμ του Gunn.

Βαθμολογία: 10/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου