Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Τι λένε οι κριτικοί για το American Born Chinese;


Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κριτικές του American Born Chinese, όπου στην πλειοψηφίας τους είναι καλές. Η σειρά στο Metacritic έχει βαθμολογία 76/100 με βάση 15 κριτικές, όπου οι 12 είναι θετικές και οι 3 είναι μέτριες, ενώ στο Rotten Tomatoes έχει βαθμολογία 94/100 με βάση 18 κριτικές, όπου οι 17 είναι θετικές και μία είναι μέτρια/αρνητική.

Η σύνοψη του σόου είναι η εξής:
Η τηλεοπτική διασκευή του πρωτοποριακού εικονογραφημένου μυθιστορήματος του Τζιν Λουέν Γιάνγκ "American Born Chinese" είναι η ιστορία του Τζιν Γουάν, ενός συνηθισμένου Κινεζοαμερικανού εφήβου που βλέπει τις ελπίδες του για βελτίωση της κοινωνικής του θέσης να χάνονται με την έλευση ενός νέου μαθητή από την Κίνα, του Γουέι-Τσεν Σουν. Ερχόμενος αντιμέτωπος με τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών με ένα ρατσιστικό μιμίδιο από μια τηλεοπτική εκπομπή της δεκαετίας του '90 και με ένα νέο, εκκεντρικό αγόρι που τον ακολουθεί συνεχώς, ο Τζιν χαλάει τις ελπίδες του να μπει στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου και καταστρέφει τη φήμη του. Όμως ο Τζιν γνωρίζει τον Γουέι-Τσεν και ανακαλύπτει ότι ο καινούργιος συμμαθητής του είναι ο γιος του θρυλικού Βασιλιά Πιθήκου, του Σουν Γουκόνγκ, από την κινέζικη μυθολογία. Ο Γουέι-Τσεν στρατολογεί τον Τζιν στην αναζήτηση για τον λεγόμενο Τέταρτο Πάπυρο και ο Τζιν καλείται να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες του παραδείσου και του σχολείου, κάτι που στην πορεία τον ωθεί να ανακαλύψει τη δική του ταυτότητα. Μέσα από οικογενειακές και κωμικές ιστορίες γεμάτες με κουνγκ φου, ο Τζιν μαθαίνει ότι η δύναμη πηγάζει από την αυτοεπίγνωση.
Ο Kelvin Yu (Bob's Burgers, Central Park) είναι ο showrunner και  έχει χρέη ειδικού παραγωγού. Ο Destin Daniel Cretton έχει κάνει τη σκηνοθεσία και έχει καθήκοντα ειδικού παραγωγού μαζί με τους Melvin Mar, Jake Kasdan, Erin O'Malley, Asher Goldstein και Gene Luen Yang. Οι Michelle Yeoh, Ben Wang, Yeo Yann Yann, Chin Han, Daniel Wu, Ke Huy Quan, Jim Liu και Sydney Taylor αποτελούν το καστ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου