Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Κριτική για το Ant-Man and the Wasp: Quantumania


Η Τέταρτη Φάση του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, στην οποία μπήκαν οι πρώτες βάσεις για το The Multiverse Saga, αποτελεί παρελθόν και δεν κατάφερε να κερδίσει την αποδοχή σε μεγάλη μερίδα του κοινού και των κριτικών. Η Πέμπτη Φάση ξεκινάει με το Ant-Man and the Wasp: Quantumania, στο οποίο θα κάνει την πρώτη του κανονική εμφάνιση ο επόμενος σημαντικός κακός μετά τον Thanos, Kang the Conqueror.

Το Ant-Man and the Wasp: Quantumania δίχως αμφιβολία είναι η καλύτερη αυτόνομη ταινία του ήρωα και αποτελεί μια solid έναρξη για το Phase 5 του MCU. Επιτέλους εξερευνήσαμε τον κβαντικό κόσμο, μιας και είχαμε ακούσει πάρα πολλά γι 'αυτόν στο παρελθόν, και είδαμε κάποια πράγματα που έκανε η Janet Van Dyne όσο ήταν εκεί. Ο Kang ήταν εξαιρετικός ως ο κύριος ανταγωνιστής του φιλμ και καταλαβαίνω γιατί επιλέχθηκε από το Kevin Feige ως ο μεγάλος κακός για την ιστορία του πολύσμπαντος. Να πω την αλήθεια δεν τον περίμενα τόσο πολύ δυνατό, ειδικά στις μάχες σώμα με σώμα είναι σχεδόν ανίκητος και Εκδικητές στο μέλλον θα τα βρουν σκούρα. Οι ερμηνείες ήταν δυνατές και προσωπικά ξεχώρισα την Kathryn Newton, η οποία ήταν απολαυστική ως ενήλικη Cassie Lang. Τα οπτικά εφέ ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο και η απεικόνιση του κβαντικού κόσμου ήταν πανέμορφη.
Ένα αρνητικό βρήκα και αυτό είναι η χρησιμοποίηση του M.O.D.O.K., η οποία δεν έγινε με σωστό τρόπο και κάηκε κάπως βιαστικά από την Marvel. Ο Corey Stoll έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Θα τον ήθελα να δω το χαρακτήρα σε κάποιο έργο ως βασικό αντίπαλο ή στη χειρότερη περίπτωση σε κάποια live-action σειρά.

Βαθμολογία: 9/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου