Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Κριτική για το Avatar: The Way of Water


Το Avatar: The Way of Water, το πρώτο από τα τέσσερα sequels που έχουν ανακοινωθεί, βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα πίστευα ότι ήταν αστικός μύθος. Σαν το Δεύτερο Τόμο των ΖΝ. Πριν πάω να δω την ταινία, παρακολούθησα το Avatar στο Disney Plus καθώς δεν θυμόμουν τίποτα παρά μόνο ότι διαδραματίζεται στην Πανδώρα.

Το Avatar: The Way of Water αποτελεί την θριαμβευτική επιστροφή του James Cameron στον κόσμο της Πανδώρας και απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του Χόλιγουντ. Η ταινία είναι απολαυστική, ειδικά το να το δεις σε 3D είναι μια μοναδική εμπειρία, και μπορώ να πως ήταν στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο Avatar. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν τα οπτικά εφέ που και πάλι ήταν μπροστά από την εποχή τους. Οι σκηνές μάχης είναι καλογυρισμένες και βάζουν τα γυαλιά σε πολλές ταινίες δράσης μεγάλου προϋπολογισμού. Παρότι η διάρκεια είναι μεγάλη, εγώ προσωπικά δεν κουράστηκα, καθώς η τρίτη πράξη σε αποζημιώνει, για την αναμονή. Στο ερμηνευτικό κομμάτι για ακόμη μία φορά την παράσταση κλέβει η Zoe Saldana που ήταν συγκλονιστική. Ικανοποιητικές ήταν οι ερμηνείες του υπόλοιπου καστ. Ήδη ανυπομονώ για το Avatar 3, είμαι σίγουρος πως ο Cameron θα ετοιμάσει κάτι καλό. Το αμφισβητήσεις τον James Cameron είναι μέγιστος λάθος.
Στα αρνητικά ο αργός ρυθμός, ειδικά στη μέση του έργου οι εξελίξεις δεν ήταν τόσες πολλές όσες θα ήθελα, το γεγονός ότι δεν μάθαμε αρκετές πληροφορίες για τους καινούργιους χαρακτήρες και από τη στιγμή που το φιλμ είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες, και τέλος είχαμε τον ίδιο κύριο ανταγωνιστή με μερικές διαφοροποιήσεις.

Βαθμολογία: 9/10

Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου