Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Κριτική για το Black Panther: Wakanda Forever


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Black Panther: Wakanda Forever, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 10 Νοεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Δραματική.
Πρωταγωνιστούν: Angela Bassett, Danai Gurira, Letitia Wright, Winston Duke, Lupita Nyong'o, Florence Kasumba, Tenoch Huerta, Michaela Coel και Dominique Thorne.
Σκηνοθεσία: Ryan Coogler.
Σενάριο: Ryan Coogler και Joe Robert Cole.
Παραγωγοί: Kevin Feige και Nate Moore.
Εταιρεία Παραγωγής: Marvel Studios.
Διάρκεια: 161 λεπτά.

Σύνοψη: Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M'Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong'o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Black Panther: Wakanda Forever αποτελεί ένα solid sequel μιας πολύ σημαντικής ταινίας. Ήταν αναμενόμενο πως δεν έφτανε τα στάνταρ του Black Panther καθώς η απώλεια του Chadwick Boseman είναι μεγάλη. Η παρουσία του Namor ως του κύριου ανταγωνιστή κρίνεται θετική και μου άρεσε που είδαμε την ιστορία προέλευσης του και σε περίπτωση που αποκτήσει spinoff δεν χρειαστεί να συμπεριληφθεί εκεί. Εντυπωσιακό το ντεμπούτο της Riri Williams στο MCU και ανυπομονώ να παρακολουθήσω το Ironheart. Ερμηνευτικά ξεχώρισε η Angela Bassett, η οποία ήταν συγκλονιστική. Από την άλλη δεν ξετρελάθηκα με με την Letitia Wright, το παίξιμο της  ήταν υποτονικό, στις σκηνές που θρηνούσε δεν σε έπειθε. Το score ήταν εξαιρετικό, με τον Ludwig Göransson να κάνει σπουδαία δουλειά. Η mid-credits σκηνή θεωρώ πως θα είναι game changer για τις μελλοντικές συνέχειες του franchise.

Βαθμολογία: 8.5/10


nick3012: Το συγκεκριμένο sequel είναι για μένα ένα από τα πιο δύσκολα, αν όχι το δυσκολότερο που έπρεπε να βγάλει η Marvel. Όχι μόνο έχασε έναν ηθοποιό που ενσάρκωνε έναν χαρακτήρα στον οποίο βάσιζε το μέλλον της, αλλά γενικότερα ο αιφνίδιος θάνατος του Chadwick Boseman επηρέασε όλη τη βιομηχανία. Χωρίς recasting, αλλά κοιτώντας την πραγματικότητα κατά πρόσωπο, ο Ryan Coogler παραδίδει ένα πραγματικά πάρα πολύ καλό sequel. Η ταινία χειρίζεται τον θάνατο του Black Panther με σπουδαίο τρόπο και ταυτόχρονα τιμάει το legacy του, ενώ παραδίδει τα σκήπτρα στην Shuri. Η Angela Bassett παραδίδει μαθήματα υποκριτικής ως Ramonda, ενώ η εισαγωγή του Namor ως κακού είναι πραγματικά ενθουσιώδης και πιστεύω ότι η Marvel πρέπει να επενδύσει πολύ στον χαρακτήρα αυτόν. Τα visuals είναι εξαιρετικά και οι σκηνές δράσης επίσης αρκετά καλές. Μόνο μου παράπονο είναι ότι πολλές σκηνές τη νύχτα δεν έκαναν διακριτή τη δράση και τι συνέβαινε στο προσκήνιο. Κατά τ' άλλα μιλάμε για την ίσως καλύτερη ταινία της Phase 4 του MCU μετά το Spider-Man και την καλύτερη φετινή της.

Βαθμολογία: 8.2/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 8.35/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου