Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Η Embracer απέκτησε τα δικαιώματα του Lord of the Rings


Η Embracer Group αγόρασε τα δικαιώματα των Lord of the Rings και The Hobbit του J.R.R. Tolkien από την Saul Zaentz Company έναντι 770 εκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται οι ταινίες, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια, merchandising, θεματικά πάρκα και θεατρικές παραστάσεις.

Η Saul Zaentz Company είχε αποκτήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα από το Tolkien Estate τη δεκαετία του 1970 και είχε δώσει άδεια στις New Line Cinema και Warner Bros. Pictures τη δεκαετία του 1990 για να ετοιμάσει πρότζεκτ. Σύμφωνα με το Fellowship of Fans οι WB/New Line Cinema θα διατηρήσουν τα δικαιώματα των τριλογιών Lord of the Rings και The Hobbit που σκηνοθέτησε ο Peter Jackson αλλά και της επερχόμενης anime ταινίας The War of the Rohirrim, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστούν με την Embracer σε μελλοντικά φιλμ.

Στο Tolkien Estate θα παραμείνουν τα δικαιώματα για τα βιβλία, τα Amazon Studios έχουν τα δικαιώματα που αφορούν την τηλεόραση και το streaming και η MGM θα εξακολουθήσει να έχει τη διανομή των ταινιών The Hobbit. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα η MGM και Warner υπέγραψαν συμφωνία για 3+2 χρόνια ώστε η δεύτερη να κάνει τη διανομή των πρότζεκτ της πρώτης σε χώρες εκτός Αμερικής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου