Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η Amazon θα αγοράσει την MGM


Η Amazon συμφώνησε να αγοράσει την MGM έναντι 8.45 δισεκατομμύρια δολάρια και απομένει η έγκριση από την κυβέρνηση Των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σύμφωνα με το Deadline η Amazon δεν έχει σκοπό να σταματήσει την κυκλοφορία των ταινιών του στούντιο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η MGM έχει κατάλογο με περισσότερα από 4.000 φιλμ στα οποία περιλαμβάνονται τα 12 Angry Men, Basic Instinct, Creed, James Bond, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Magnificent Seven, The Pink Panther, The Thomas Crown Affair και περισσότερες από 17.000 τηλεοπτικές σειρές, με πιο γνωστά τα Fargo, The Handmaid's Tale και Vikings. Συνολικά το ιστορικό στούντιο έχει κερδίσει πάνω από 180 Βραβεία Όσκαρ και 100 Emmys.

Αυτή είναι η δεύτερη συγχώνευση που γίνεται το τελευταίο διάστημα στο Χόλιγουντ καθώς πρόσφατα οι AT&T  και Discovery ήρθαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μια νέας εταιρείας που θα περιέχει το portfolio της WarnerMedia και του Discovery. Η AT&T θα λάβει 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου