Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Marvel: Οι αποτυχημένες τηλεοπτικές προσπάθειες


Μετά από τις κινηματογραφικές μεταφορές που δεν έφτασαν ποτέ στους θεατές, ήρθε η στιγμή να δούμε και τις τηλεοπτικές προσπάθειες που δεν προχώρησαν ξεκινώντας από τη δεκαετία του '50 και φτάνοντας μέχρι σήμερα, έχοντας στη λίστα αποτυχημένους πιλότους, crossovers που δεν ήρθαν ποτέ αλλά και πολλά που έμειναν απλά ως ιδέα.

Namor


Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '50, ο Martin Goodman, ξεκίνησε συζητήσεις  για να ετοιμάσει μια νέα live action σειρά δράσης με βάση τον Namor, που θα έδινε το πρωταγωνιστικό ρόλο στο Richard Egan. Οι συζητήσεις πάντως δεν προχώρησαν όπως ήθελαν οι παραγωγοί, και έτσι η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς. Ο λόγος που ασχολήθηκε ο παραγωγός ήταν η επιτυχημένη μεταφορά του Superman με τον George Reeves στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως μαζί με τη τηλεοπτική σειρά ακυρώθηκε και το νέο κόμικ που είχαν στα πλάνα τους.

Sub-Mariner


Η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε ξανά από τον χαρακτήρα Namor στις αρχές της δεκαετίας του '70, μια πενταετία πριν από τα Spider-Man και Hulk, με το τίτλο Sub-Mariner και ενώ ξεκίνησε ο πιλότος τα γυρίσματα, τελικά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν αφού έμοιαζε αρκετά με τη σειρά Man from Atlantis, που έτσι και αλλιώς δεν άντεξε πολύ.

Daredevil and the Black Widow


Το 1975, δύο χρόνια πριν από τις σειρές των Hulk και Spiderman, η Angela Bowie πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Daredevil και Black Widow για ένα χρόνο με σκοπό να ετοιμάσει τηλεοπτική σειρά για τους δύο χαρακτήρες. Η Bowie είχε το φωτογράφο Terry O'Neill να της πάρει φωτογραφίες ως Black Widow και του Ben Carruthers ως Daredevil, με την Natasha Kornilkoff να αναλαμβάνει τα κουστούμια. Το project όμως έμεινε σε αυτό.

Dr. Strange


Ο Philip DeGuere έγραψε, σκηνοθέτησε και ήταν παραγωγός για το Dr. Strange, μια νέα τηλεταινία του CBS, η οποία χρησιμοποίησε green screen και ήταν γενικά ακριβή παραγωγή, με τον Paul Chiraha να γράφει τη μουσική. Ο Stan Lee ήταν θετικότατος αφού τον άφησαν να δώσει αρκετά στοιχεία αλλά το γεγονός ότι προβλήθηκε απέναντι από το Roots φαίνεται να του στοίχισε στο τελικό αποτέλεσμα. Το CBS αποφάσισε λόγω τηλεθέασης να μην δώσει παραγγελία.

Incredible Hulk/Spiderman Crossover


Όταν κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες live-action σειρές της Marvel στα τέλη της δεκαετίας του '70, τα Incredible Hulk και Spiderman, φαίνεται να υπήρχε πλάνο για τους δύο να αποκτήσουν crossover τηλεταινία και μάλιστα υπήρχε πλάνο να δούμε και το μαύρο κουστούμι του Spider-Man για πρώτη φορά σε live-action. Τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε.

Daredevil


8 χρόνια μετά το Daredevil and Black Widow, το 1983, και με τη Marvel να έχει σειρές των Hulk και Spider-Man, ένα πιλότο του Doctor Strange και μια τηλεταινία του Captain America, το ABC αποφάσισε να προσπαθήσει εκ νέου να ετοιμάσει live-action πιλότο για το Daredevil, με τον βραβευμένο με Oscar σεναριογράφο, Stirling Silliphant, να γράφει το σενάριο. Για ακόμη μια φορά όμως η προσπάθεια έπεσε στο κοινό αφού δεν γυρίστηκε καν πιλότος.

Ant-Man and the Wasp


Τη δεκαετία του '80 είχε γίνει  προσπάθεια για τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Ant-Man and the Wasp, το οποίο όμως εγκαταλείφθηκε αφού προτίμησαν να κινηθούν με διαφορετικά projects.

Iron Man


Μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, υπήρξε προσπάθεια και για τηλεοπτική σειρά χαρακτήρων της δεκαετίας του '80 με αρκετές προτάσεις από διάφορους δημιουργούς, και ένας ακυκλοφόρητος πιλότος που τελικά δεν απέδωσε και για αυτό δεν υπήρξε τηλεοπτική σειρά.

Daredevil and Lightning the Super-Dog


Εκτός των Iron Man και Ant-Man and the Wasp υπήρχε ακόμη μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία είχε ανακοινωθεί το 1982, το Daredevil and Lightning the Super-Dog, που τελικά όμως δεν προχώρησε ποτέ. Ο Mark Evanier το 2008 θυμάται ότι είχε δουλέψει στο σενάριο και ότι ο Lightning δεν είχε υπερδυνάμεις.

Thor



Μια ακόμη σειρά που ακούστηκε τη δεκαετία του ’80 αλλά δεν προχώρησε, ήταν το Thor, το οποίο μάλιστα είχε σχέδια και από τον Jack Kirby, με την Ruby-Spears Productions να έχει χρέη παραγωγού. Δυστυχώς όμως και αυτή η σειρά δεν προχώρησε αλλά για ακόμη μια φορά δεν μάθαμε το λόγο.

The Young Astronauts


Το 1985 το CBS αποφάσισε για τις πρωινές του ώρες να ετοιμάσει το The Young Astronauts, μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων από τη Marvel Productions που θα διαδραματιζόταν στον 21ο αιώνα στο διαγαλαξιακό πλοίο Courageous, μαζί με τη γάτα τους και ένα ρομπότ που είχε χιούμορ. Η σειρά θα είχε ως βάση κόμικ της Star Comics, ενώ η Marvel Comics θα ετοίμαζε και αυτή το δικό της κόμικ αλλά τελικά όπως και η σειρά ακυρώθηκαν και τα δύο μετά από την καταστροφή του Challenger.

Thor


Το 1988 στη πρώτη τηλεταινία του τηλεοπτικού franchise του Hulk, The Incredible Hulk Returns, ο Thor έκανε το ντεμπούτο του σε live action, το οποίο έπρεπε να ενεργήσει ως πιλότος σειράς για ομώνυμη σειρά στο NBC. Ο Eric Allan Kramer είχε το ρόλο του Thor ενώ το ρόλο του Donald Blake τον είχε ο Steve Levitt. Για αδιευκρίνιστο λόγο όμως το project δεν προχώρησε ποτέ.

Daredevil


Στη τρίτη απόπειρα που έγινε για το χαρακτήρα, το NBC αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τηλεοπτικό franchise του Hulk όπως έκανε και με το Thor και του έδωσε το ντεμπούτο του στο The Trial of the Incredible Hulk το 1989. Ο Rex Smith είχε το ρόλο του Matt Murdock/Daredevil αλλά όπως έγινε και στο Thor, δεν προχώρησε το project.

Pryde of the X-Men


Το X-Men: Pryde of the X-Men, γνωστό και ως Pryde of the X-Men, είναι τηλεοπτικός πιλότος κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1989 ως μέρος του Marvel Action Universe και είχε στο επίκεντρο τους X-Men. Παρά το γεγονός ότι άρεσε γενικά ως ιδέα, η παραγωγή των DePatie–Freleng Enterprises και Marvel Productions είχε άδοξο τέλος αφού οι δύο εταιρίες ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και έτσι αυτή ήταν η τελευταία παραγωγή της συγκεκριμένης ομάδας.

She-Hulk


Με τον Hulk να ετοιμάζεται για την ηρωική του έξοδο με την τρίτη τηλεταινία από το τηλεοπτικό franchise του Hulk, και ενώ στις προηγούμενες δύο τηλεταινίες οι Thor και Daredevil παρουσιάστηκαν για να κάνουν το ντεμπούτο τους, η She-Hulk θα ήταν αυτή που θα εμφανιζόταν στη τρίτη ταινία The Death of the Incredible Hulk. Παρά την απόφαση, δεν ανακοινώθηκε κάποιο όνομα και η ταινία κυκλοφόρησε χωρίς κάποιον άλλο χαρακτήρα, ενώ ήταν και η τελευταία στο franchise αφού ούτε οι άλλοι δύο χαρακτήρες πήραν το spinoff τους. Ένα χρόνο μετά ανακοινώθηκε μια νέα προσπάθεια για σειρά της She-Hulk, αυτή τη φορά από το ABC, αλλά τελικά δεν προχώρησε.

The Revenge of the Incredible Hulk


Αν και ο Hulk γνώρισε το τέλος του στη τηλεταινία του 1990, The Death of the Incredible Hulk, οι παραγωγοί είχαν πλάνα να τον φέρουν πίσω με τη τηλεταινία The Revenge of the Incredible Hulk με τον Gerald Di Pego στο σενάριο. Μάλιστα είχαν σκοπό να συστήσουν τον Iron Man σε μικρή εμφάνιση και στις 10 Ιουλίου του 1990 ξεκίνησαν να γράφουν το σενάριο. Το όλο project όμως ακυρώθηκε επειδή ο ηθοποιός που ερμήνευε τον Bruce Banner έπασχε από καρκίνο και δεν ήθελαν να προχωρήσουν χωρίς αυτόν ενώ μια άλλη φήμη θέλει τα κακά νούμερα του The Death of the Incredible Hulk ως δικαιολογία ακύρωσης.

Power Pack


Μετά από την ακύρωση της σειράς κόμικς Power Pack, οι Paragon Entertainment Corporation και New World Television ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα, live-action, για το NBC και τις πρωινές του ώρες. Αν και ο πιλότος έγινε, τελικά δεν προχώρησε και έφτασε στα χέρια του Fox, το οποίο προτίμησε να το δώσει ως ειδικό επεισόδιο στις 28 Σεπτεμβρίου του 1991 παρά να παραγγείλει κανονική σειρά. Συνολικά είχε διάρκεια 27 λεπτών και έχει προβληθεί αρκετές φορές από το Fox.

Solarman


Ο Solarman, ο οποίος όπως αναφέραμε σε προηγούμενο αφιέρωμα δεν είναι χαρακτήρας της Marvel, αλλά είχε δημιουργήσει κόμικ για χάρη της η Marvel ήταν και αυτός ένα αποτυχημένο τηλεοπτικό project. Ο Solarman, δημιούργημα της Pendulum Press που από το 2016 κυκλοφορεί από την Scout Comics,  έκανε το ντεμπούτο του τη δεκαετία του '80 και το 1989 πέρασε για σειρά δύο τευχών στη Marvel. Τότε ετοιμάστηκε και ένας πιλότος που κυκλοφόρησε το 1992 από το Fox Kids. Σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό David  Oliphant, υπήρξε στούντιο που πρόσφερε 15 εκατομμύρια για να δημιουργήσει 64 επεισόδια αλλά μετά από συμβουλές ότι το υπερηρωικό είδος έχει αρχίσει να φθίνει, αποφάσισαν ενάντια στον πιλότο.

Stealth Warriors


Το Νοέμβριο του 1993 ο Rick Ungar, ο οποίος είχε δουλέψει στο X-Men: The Animated Series και μετέπειτα θα δούλευε στις σειρές κινουμένων σχεδίων, Fantastic Four, Iron Man και X-Men Evolution, ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει το Stealth Warriors της Marvel Comics. Για άγνωστους λόγους όμως που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ, ο Ungar το εγκατέλειψε και προχώρησε με άλλες σειρές.

Generation X


Το Generation X ήταν τηλεοπτικός πιλότος με σκηνοθέτη τον Jack Sholder, που κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου του 1996 με βάση τη σειρά της Marvel Comics με βάση το ίδιο όνομα, που ήταν spin-off του X-Men. Οι New World Entertainment και Marvel Entertainment Group ήταν στην παραγωγή και παρά το γεγονός ότι έγιναν συζητήσεις για να δοθεί κανονικά παραγγελία σειράς, τελικά άλλαξαν γνώμη στο Fox και δεν προχώρησαν με παραγγελία.

Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.


Τον Μάη του 1998, η Marvel κοίταξε τη βιβλιοθήκη της και αποφάσισε να φέρει στο πανί για πρώτη φορά τον Nick Fury, πριν τα κόμικς του αλλάξουν καταγωγή και του δώσουν τη πασίγνωστη πλέον φυσιογνωμία του Samuel L. Jackson. Το Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. κυκλοφόρησε στις 26 του Μάη του 1998 στο Fox και το πλάνο ήταν να είναι πιλότος μιας νέας σειράς με τον David Goyer να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο των μεταφορών από κόμικ σε ότι έχει να κάνει με Marvel (είχε γράψει το The Crow: City of Angels, το οποίο είναι επίσης μεταφορά από κόμικ). Ο Rod Hardy σκηνοθέτησε και η παραγωγή στοίχισε 6 εκατομμύρια με τον David Hasselhoff ως πρωταγωνιστή αλλά οι αρνητικές κριτικές δεν επέτρεψαν στο να προχωρήσει η ιδέα σε σειρά. Ο πιλότος είχε κυκλοφορήσει και από το BBC One και η υπόθεση είχε τον Fury να πολεμά ενάντια στην HYDRA που απειλούσε το Manhattan wμε επίθεση. Το 2001 έγινε ακόμη μια απόπειρα για σειρά του χαρακτήρα, η οποία και πάλι δεν προχώρησε. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 η τηλεταινία/πιλότος κυκλοφόρησε σε DVD.

Captain America


Στη δεκαετία του '90, μετά από την αποτυχημένη ταινία του Captain America έγινε απόπειρα για τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, που είχε τη Saban Entertainment ως παραγωγό και θα κυκλοφορούσε από το Fox Kids. Η ιστορία θα παρουσίαζε τον Captain America ως Tommy Tompkins, με το Steve Rogers να είναι ο κωδικός του από τον αμερικανικό στρατό και ο Red Skull θα ήταν ο βασικός ανταγωνιστής. Η σειρά ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής  λόγω της χρεοκοπίας της Marvel, ενώ είχαν γραφτεί αρκετά σενάρια.

Thor


Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της δεκαετίας του '80, η Marvel έκλεισε συμφωνία με το Fox για να ετοιμάσουν μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων το 2000. Από τότε όμως δεν υπήρξε ποτέ καμιά πληροφορία και το projects μπήκε στο συρτάρι μαζί με άλλα τόσα.

Power Pack


Το 2000, σε μια χρονιά που η  Marvel πουλούσε τα πάντα πολύ φτηνά και η Artisan Entertainment τα αγόραζε χωρίς να το πολυσκεφτεί, έχοντας συνολικά 15 κόμικς της Marvel, από τα οποία δεν έδωσε τίποτα, έφτασε πολύ κοντά σε τηλεοπτική σειρά του Power Pack, αφού είχε γυριστεί και live-action τηλεοπτικός πιλότος για χάρη του NBC και του πρωινού προγράμματος. Τελικά όμως δεν προχώρησε κάτι και έτσι η Artisan αποφάσισε να συνεχίσει με ταινία που και πάλι δεν έγινε πραγματικότητα.

Ulysses Bloodstone


Το 2001 o Rick Ungar δήλωσε ότι έχει πλάνο να ετοιμάσει μια νέα τηλεοπτική σειρά με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ulysses Bloodstone αλλά τελικά δεν κυκλοφόρησε κάποια άλλη πληροφορία. Ο χαρακτήρας είναι  ένας αθάνατος κυνηγός τεράτων που έκανε το ντεμπούτο του το 1975 ως δημιούργημα των Len Wein, Marv Wolfman και John Warner με μακρά ιστορία στο μύθο της Marvel. Συγκεκριμένα όταν ένας μετεωρίτης κτύπησε τη Γη περίπου στο 8250 π.Χ., ένας γήινος κυνηγός προσπάθησε να σταματήσει το κακό που βρισκόταν πάνω στο μετεωρίτη και μετά από μάχη, πήρε δυνάμεις και έγινε αθάνατος. Ήταν από τους πρώτους ήρωες της Marvel.

Daughters of the Dragon


Στην ίδια ανακοίνωση που ανέφερε τον Bloodstone, ο Rick Ungar ανέφερε και το Daughters of the Dragon, τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ που είχε τις Colleen Wing και Misty Knight ως πρωταγωνίστριες. Η διαφορά ήταν ότι η σειρά δεν θα είχε την Knight μέσα και θα σύστηναν δύο άλλες κοπέλες ως τις Κόρες των Δράκων. Για άγνωστο λόγο το project δεν προχώρησε ποτέ αλλά μια γεύση από τις Wing και Knight πήραμε από τη τηλεοπτική Marvel στο Netflix.

Ectokid


Το Ectokid που αναφέρθηκε και στη κινηματογραφική λίστα έχει θέση και εδώ. Συγκεκριμένα, μετά από την ακύρωση του Razorline, ο Clive Barker πούλησε τα δικαιώματα για το Ectokid στις Nickelodeon Movies και Paramount Pictures το 2001 με σκοπό κινηματογραφική ταινία αλλά τηλεοπτική σειρά και ηλεκτρονικό παιχνίδι χωρίς τίποτα από τα τρία να προχωρά. Για την ιστορία το κόμικ είχε στο επίκεντρο τον Dexter Mungo, το παιδί ενός θνητού και ενός φαντάσματος που μπορεί να βλέπει τη μεσοδιάσταση Ectosphere.

Night Thrasher


Το UPN ανακοίνωσε το 2002 ότι θα υπάρξει τηλεοπτική μεταφορά για τον υπερήρωα  Night Thrasher, ο οποίος είναι Αφρο-Αμερικανός και ο Ben Silverman της Reveille θα ήταν παραγωγός μαζί με την Marvel Studios. Με το χαρακτήρα να κάνει το ντεμπούτο τη δεκαετία του 90, το ελεύθερο κανάλι ήθελε να εκμεταλλευτεί το χαρακτήρα όσο ήταν δημοφιλής και ο Michael Elliot έκλεισε για να γράψει το σενάριο. Οι Avi Arad και Rick Ungar θα ήταν επίσης παραγωγοί ενώ ήταν μια στροφή στη μικρή οθόνη μετά από τις κινηματογραφικές μεταφορές των Spider-Man, X-Men, Daredevil και The Hulk, που ήταν σε διάφορα στάδια. Στο κόμικ, ο Night Thrasher, γνωστός και ως Dwayne Taylor, κάτοικος της Νέας Υόρκης που έχασε τους γονιούς του μυστηριωδώς σε ηλικία 5 ετών, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις  για να πολεμήσει το κακό.

Brother Voodoo


Τον Ιανουάριο του 2003 το Syfy, όταν ήταν Sci Fi το όνομα του, έδωσε παραγγελία τηλεταινίας που θα ήταν και backdoor πιλότος για σειρά με βάση τον χαρακτήρα της Marvel Comics, Brother Voodoo. Ο Hans Rodionoff ανακοίνωσε ότι θα γράψει το σενάριο με την υπόθεση να διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη και τους Ben Silverman, Avi Arad και Rick Ungar ως παραγωγούς. Δεν έγινε ποτέ γνωστός ο λόγος που δεν προχώρησε στα γυρίσματα.

The Crossovers


Το  The Crossovers, κόμικ της CrossGen, ανακοινώθηκε το 2003 ότι θα αποκτήσει live-action μεταφορά αλλά χωρίς να δοθεί κανάλι που θα το αναλάμβανε. Η Davis Entertainment θα ήταν παραγωγός. Από τότε όμως δεν υπήρξε κάποια άλλη φορά για τη σειρά. Το αυτό-αναφορικό σατιρικό κόμικ αφορά μια οικογένεια, τους Crossovers, όπου όλοι ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία όντων του υπερφυσικού. Ένας υπερήρωας, ένας κυνηγός βρικολάκων, την μικρή κόρη που ταξιδεύει σε άλλη διάσταση και γίνεται πολεμίστρια και ο μικρός γιος που έχει σχέση με εξωγήινους.

Werewolf by Night 



Το 2004 η Marvel και αφού είδε τη ταινία για τον Man-Thing να καταλήγει στο Sci Fi, αποφάσισε να κλείσει συμφωνία με το κανάλι για ένα διαφορετικό χαρακτήρα που θα ταίριαζε στο πρόγραμμα του καναλιού. Ο λόγος για τον Werewolf by Night από τη γνωστή σειρά κόμικ, που ακολουθεί τον Jack Russell που γεννήθηκε με τη κατάρα της λυκανθρωπίας. Η ταινία θα ήταν τρόμου και ο Robert Nelson Jacobs έγραψε σενάριο που ήθελε και μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Ο Hans Rodionoff είχε γράψει το αρχικό σενάριο. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι άλλαξε και δεν προχώρησε το project.

Skrull Kill Krew


Το 2006 η Marvel ανακοίνωσε ότι έχει στα πλάνα της τηλεοπτική μεταφορά για το Skrull Kill Krew, χαρακτήρες της Marvel που έκαναν το ντεμπούτο τους με δική τους μίνι σειρά το 1995 από του Grant Morrison, Mark Millar και Steve Yeowell, με τους Ryder, 3-D Man, Riot, Catwalk, Dice και Moonstomp ως μέλη της ομάδας. Οι χαρακτήρες ήταν άνθρωποι που μετατράπηκαν από τους Skrull. Για κάποιο λόγο, αδιευκρίνιστο, το project δεν προχώρησε ποτέ.

Alter Ego


Το 2006 ανακοινώθηκε επίσης και το Alter Ego, τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Alias, το οποίο έχει την Jessica Jones στο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά για άγνωστο λόγο, η παραγωγή σταμάτησε ξαφνικά και δεν προχώρησε. Αυτό μέχρι το 2015 και τη μεταφορά που έδωσε το Netflix, που σίγουρα είχε την ικανότητα να μην περιοριστεί από το τι θα δείξει. Ο λόγος που το ABC έδωσε διαφορετικό όνομα ήταν η κατασκοπευτική σειρά του καναλιού Alias.

Moon Knight


Τέλος, μέσα στη χρονιά ανακοινώθηκε και μια τρίτη τηλεοπτική προσπάθεια από τη Marvel Studios, που σε συνεργασία με τη No Equal Entertainment ήθελε να δώσει live-action μεταφορά του Moon Knight. Ο Jon Cooksey το 2008 έκλεισε για να ετοιμάσει το σενάριο αλλά με το MCU να παίρνει μπρος αποφάσισαν να μην προχωρήσουν. Τον Αύγουστο του 2019 ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει σειρά από το Disney+.

Powers (FX)


Το 2009 ο Brian Michael Bendis επιβεβαίωσε ότι το Powers θα αποκτήσει τηλεοπτική μεταφορά από το FX έχοντας μάλιστα συμμετοχή στο σενάριο. το Φεβρουάριο του 2011 δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παραγωγή με τον Charles H. Eglee στο σενάριο και τις Sony Pictures Television και FX Networks στη παραγωγή, με τον Charles S. Dutton να γίνεται το πρώτο όνομα στο καστ στο ρόλο του Captain Cross. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Σικάγο και η Lucy Punch πήρε το ρόλο της  Deena Pilgrim, τον οποίο τον ήθελε η Katee Sackhoff. Αν και το FX ήθελε τον Kyle Chandler για το ρόλο του Walker, τελικά έκλεισε τον Jason Patric, ενώ οι Carly Foulkes και Bailee Madison ήταν οι τελευταίες προσθήκες. Ο πιλότος γυρίστηκε κανονικά αλλά το FX ζήτησε νέες σκηνές που θα γίνονταν τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2012 ανακοινώθηκαν νέα σενάρια. Για κάποιο λόγο τίποτα δεν προχώρησε και το 2014 ήρθε η είδηση ότι το PlayStation Network θα ετοιμάσει τη δική του εκδοχή που τελικά κυκλοφόρησε το 2015.

Carol Danvers/Jessica Jones


Τον Ιούλιο του 2011 η Carol Danvers θα έκανε το ντεμπούτο της στο MCU στη σειρά Jessica Jones, η οποία θα ετοιμαζόταν από το ABC, αλλά το όλο πλάνο άλλαξε και η Danvers έγινε Trish Walker όταν η σειρά τελικά έγινε από το Netflix. Ένας από τους λόγους που δεν προχώρησε με τη συγκεκριμένη κίνηση η Marvel ήταν επειδή η Danvers θα αποκτούσε τη δική της σόλο ταινία στο μέλλον.

Mockingbird


Τον Ιούλιο του 2001 η Mockingbird ήταν σε συζητήσεις να αποκτήσει τηλεοπτική μεταφορά από το ABC Family πριν γίνει Freeform. Η μεταφορά θα ακολουθούσε τη Bobby Morse, πρωτοετής σε κορυφαίο πανεπιστήμιο που σπουδάζει θετικές επιστήμες και θα δει τη ζωή της να αλλάζει όταν θα γίνει μέλος της S.H.I.E.L.D. που θα την κάνει κατάσκοπο. Η σειρά τελικά δεν προχώρησε και ο χαρακτήρας εμφανίστηκε στο Agents of S.H.I.E.L.D. με την Adrianne Palicki στο ρόλο.

The Punisher (Fox)


Τον Οκτώβριο του 2011 μετά από τρεις κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες δεν είχαν το καλύτερο αποτέλεσμα, το FOX αποφάσισε να προχωρήσει με τηλεοπτική μεταφορά του χαρακτήρα αλλά τελικά δεν προχώρησε καν σε στάδιο πιλότου με επίσημη ακύρωση το Μάη του 2012. 5 χρόνια μετά κυκλοφόρησε μια νέα σειρά από το Netflix , εντελώς διαφορετική, που ήταν μέρος του MCU.

The Hulk


Μέσα στο 2012 ο Guillermo del Toro ξεκίνησε συζητήσεις με την Marvel Studios για να ετοιμάσει σειρά, η οποία θα ήταν μέρος του MCU και θα κυκλοφορούσε στο ABC. Μετά από την επιτυχημένη όμως εμφάνιση του Mark Ruffalo στο ρόλο στο The Avengers, αρχικά το project μπήκε στο πάγο και τελικά ακυρώθηκε.

Dreadstar


Το Φεβρουάριο του 2015, ο Jim Starlin συνεργάστηκε με την Universal Cable Productions για να ετοιμάσει το Dreadstar, τηλεοπτική σειρά με τους Chris Bender και J. C. Spink ως παραγωγούς. Ο Starlin είχε γράψει 41 από τα πρώτα 64 τεύχη με τη σειρά να κυκλοφορεί στην Epic Comics και να επικεντρώνεται στον Vanth Dreadstar, μοναδικό επιζών σε όλο το Milky Way, που μαζί με μια ομάδα παράξενων χαρακτήρων προσπαθεί να τελειώσει ένα αρχαίο πόλεμο μεταξύ δύο αυτοκρατοριών. Για κάποιο παράξενο λόγο αν και σίγουρα έχει προοπτικές δεν προχώρησε ποτέ.

Άτιτλη σειρά του John Ridley


Το 2015 η Marvel ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει μια νέα δραματική σειρά στο κόσμο του MCU με τον John Ridley ως δημιουργό στη προσπάθεια του να φέρει στο προσκήνιο ένα χαρακτήρα της Marvel. Ο δημιουργός μέσα στο 2016 επιβεβαίωσε ότι το δουλεύει ακόμη και ότι θα ήθελε να δώσει κοινωνικό μήνυμα μέσα από την ιστορία χωρίς να στερεί τη διασκέδαση. Το ίδιο έκανε και το 2018 η Channing Dungey αναφέροντας ότι ο Ridley γράφει ξανά το σενάριο στην ελπίδα ότι θα έδινε στο κοινό κάτι καινούριο. Τον Αύγουστο του 2017 όμως η Dungey δήλωσε ότι ο Ridley μάλλον έχει εγκαταλείψει το project.

Marvel's Most Wanted


Αν και ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πιλότου δεν το είδε ποτέ κανείς από το κοινό. Ένας τηλεοπτικός πιλότος που ανάγκασε τους Bobbi Morse και Lance Hunter να φύγουν από το Agents of S.H.I.E.L.D. με την προϋπόθεση ότι θα είχαν δική τους σειρά και με τους Delroy Lindo, Fernanda Andrade και Oded Fehr να προσθέτονται στο καστ. Τελικά το ABC αποφάσισε να μην προχωρήσει με αυτό παρά το γεγονός ότι ετοίμασε το πιλότο και είχε θετική ανταπόκριση από την ίδια την Marvel. Η σειρά θα έδινε την ευκαιρία στον Dominic Fortune να κάνει το ντεμπούτο του σε άλλο μέσο εκτός των κόμικς αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέχρι και το 2018 οποιαδήποτε προσπάθεια να δώσουν το πιλότο στο κοινό απέτυχε αφού το ABC είχε τον έλεγχο.

Empire of the Dead


Το Μάη του 2015 το Empire of the Dead ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τηλεοπτική σειρά με βάση την ιστορία του George A. Romero, ο οποίος θα έπαιρνε χρέη παραγωγού μαζί με τον Peter Grunwald. Οι Sam Englebardt και William D. Johnson θα έπαιρναν χρέη ειδικών παραγωγών ενώ το Νοέμβιο του 2015 το AMC που είχε ήδη το The Walking Dead, πήρε τα δικαιώματα. Από τότε όμως δεν ακούστηκε κάτι. Για το κόμικ, απλά να αναφερθεί ότι και συστήνει και ζόμπι στη μυθολογία που σίγουρα το διαφοροποιεί αρκετά από τις άλλες ιστορίες.

Marvel's Damage Control


Τον Οκτώβριο του 2015 το ABC είχε δώσει παραγγελία πιλότου στη κωμική σειρά δράσης Marvel's Damage Control, η οποία έχει ως βάση τους ομώνυμους χαρακτήρες. Μια ομάδα που εργάζεται πολύ και πληρώνεται λίγα για να καθαρίσει τις ζημιές που γίνονται στο κόσμο της Marvel. Η σειρά θα άνηκε στο MCU με τον Ben Karlin ως δημιουργό και τα ABC Studios και Marvel Television στη παραγωγή. Από τότε πάντως δεν βγήκε κάποια είδηση και μάλλον θεωρείται ακυρωμένη.

Hellfire


Τον Οκτώβριο του 2015 η live action τηλεοπτική μεταφορά του Hellfire έμοιαζε σίγουρη αφού η 20th Century Fox Television ήταν αποφασισμένη για σειρά από τους X-Men και η Marvel Television ανακοίνωσε τη παραγωγή για προβολή μέσα στο 2017. Το Ιούλιο του 2016 όμως ανακοινώθηκε ότι η σειρά δεν θα προχωρήσει. Η ιδέα για τη σειρά είχε βάση το X-Men: First Class, με την Emma Frost να έχει τη δική της μυστική οργάνωση που θέλει να δώσει τη δύναμη στους μεταλλαγμένους. Τελικά προτιμήθηκε το The Gifted.

Άτιτλη σειρά του Stan Lee


Τον Ιανουάριο του 2016 ο Stan Lee ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει μια νέα άτιτλη κωμική σειρά που θα έχει ως βάση τη Marvel που θα ήταν συνοδεία για το Marvel's Damage Control. Τελικά όμως τίποτα δεν προχώρησε αφού και το πρώτο ακυρώθηκε.

Captain Britain


Το Μάρτιο του 2016 τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι η Marvel έχει στα πλάνα της σειρά για τον Captain Britain. Η Ciara McAvoy έδειξε μάλιστα και μέσω Twitter σχέδια για την στολή και το πόστερ του χαρακτήρα και ξεκαθάρισε ότι όντως της το ανέθεσαν και ότι όπως το βλέπει η ίδια μάλλον θα προχωρήσει κανονικά. Τελικά τίποτα δεν προχώρησε. Ο Captain Britain, του οποίου το αληθινό του όνομα είναι Brian Braddock, είναι δημιούργημα του Chris Claremont και του Herb Trimpe, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1976 στο Captain Britain Weekly #1. Ανάμεσα στους συγγραφείς που τον χρησιμοποίησαν ήταν και οι Alan Davis, και Alan Moore και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν το βρετανικό αντίστοιχο του Captain America, τελικά πρόσθεσαν την αρθρουριανή μυθολογία μέσα αφού τις δυνάμεις του τις πήρε από τον θρυλικό μάγο Merlyn και την κόρη του Roma, με σκοπό να κρατά τους νόμους της Βρετανίας.

Άτιτλη σειρά του  Allan Heinberg


Το Μάη του 2016 η πρόεδρος του ABC, Channing Dungey, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά projects που ετοιμάζει το κανάλι με τη Marvel Television και τον Αύγουστο του 2017 ο Karim Zreik της Marvel Television ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται σειρά με γυναίκα πρωταγωνίστρια στο ύφος του Jessica Jones, με την επιτυχία του Wonder Woman να είναι αφορμή. Τον Ιανουάριο του 2018 όμως βγήκε είδηση ότι δεν θα προχωρήσει κάτι . Το Σεπτέμβριο του 2018 όμως έδωσε υπόσχεση σειράς για σειρά από σενάριο του Allan Heinberg και με τον Jeph Loeb ως ειδικό παραγωγό. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε το ABC από το να μην προχωρήσει με τη σειρά.

Scarlet


Το Scarlet, κόμικ που κυκλοφόρησε το 2010  με δημιουργό  Brian Michael Bendis, είχε πάρει παραγγελία σειράς από το Cinemax αντί του HBO που είχε ακουστεί για πρώτη φορά. Η υπόθεση ακολουθεί μια νεαρή επαναστάτρια από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, την Scarlet Rue, που θα γίνει η αιτία να γίνει η Δεύτερη Αμερικανική Επανάσταση. Το σχέδιο μοιάζει στο ύφος του The Punisher και ήταν συχνά επικριτικό στη πολιτική αλλά και στη βία. Η σειρά πάντως δεν προχώρησε σε κανένα σημείο, και το Cinemax έχει γενικά μειώσει τις παραγωγές.

Marvel's New Warriors


Το Marvel's New Warriors ήταν τηλεοπτικός πιλότος με βάση την ομώνυμη σειρά κόμικ της Marvel που είχε ετοιμαστεί για το MCU και θα σύστηνε χαρακτήρες όπως τους Doreen Green/Squirrel Girl και Craig Hollis/Mister Immortal, σε μια νεανική κωμωδία. Η σειρά πήρε παραγγελία 10 επεισοδίων από το Freeform, το οποίο όμως αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη σειρά. Κατά το τέλος του 2019 βγήκε οριστική απόφαση ότι δεν θα προχωρήσει.

Deadpool by Donald Glover


Το Μάη του 2017 το FXX, νεοσύστατο κανάλι που θα επικεντρωνόταν στις κωμωδίες, έδωσε παραγγελία σειράς στο Deadpool, το οποίο θα ήταν συμπαραγωγή των Marvel Television, FX Productions και ABC Signature Studios, με τον Donald Glover και τον αδελφό του, Stephen Glover, ως showrunners, ειδικούς παραγωγούς και σεναριογράφους. Το Μάρτιο του 2018 το FXX αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη σειρά λόγω δημιουργικών μεταφορών με τον Stephen Glover να αποκαλύπτει ότι το κανάλι ενοχλήθηκε από το ακραίο χιούμορ που όπως έλεγαν τα δύο αδέλφια θα ξεπερνούσε και το Rick and Morty.

Marvel's Ghost Rider


Τον Μάη του 2019 ανακοινώθηκε ότι το Hulu θα ετοιμάσει σόλο σειρά για τον Ghost Rider με τον χαρακτήρα του Robbie Reyes με τον ίδιο ηθοποιό που τον ενσάρκωσε στο Agents of S.H.I.E.L.D., τον Gabriel Luna. Η Ingrid Escajeda πήρε χρέη showrunner αλλά δεν είχε σκοπό να την παρουσιάσει ως spin-off του AoS αλλά θα έχει στο επίκεντρο τον ίδιο χαρακτήρα σε μια νέα ιστορία. Η σειρά θα ήταν μέρος του Adventure Into Fear. Το Σεπτέμβριο του 2019 πάντως ανακοινώθηκε ότι η σειρά δεν θα προχωρήσει.

Tigra & Dazzler


Το Hulu είχε ως πλάνο να κυκλοφορήσει μια ενήλικη σειρά κινουμένων σχεδίων για τις Tigra & Dazzler, με τις Erica Rivinoja και Chelsea Handler στο σενάριο. Το πλάνο ήταν να έχει και crossover μαζί με τις άλλες τρεις σειρές που έδωσε παραγγελία το κανάλι, τα MODOK, Hit-Monkey και Howard the Duck, με το The Offenders. Το Δεκέμβριο του 2019 όμως η Rivinoja και η υπόλοιπη ομάδα σεναριογράφων απολύθηκαν λόγω δημιουργικών διαφορών και έμεινε μόνο η Handler στο project. Τελικά στις αρχές του 2020 έγινε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει η σειρά.

Howard the Duck


Το Hulu είχε ανακοινώσει σειρά κινουμένων σχεδίων για τον χαρακτήρα με τους Kevin Smith και Dave Willis στο τιμόνι, και μετέπειτα θα είχε crossover με τις άλλες τρεις σειρές του καναλιού, τα MODOK, Hit-Monkey και Tigra & Dazzler στο The Offenders. Το πλάνο όμως δεν απέδωσε και τον Ιανουάριο του 2020 το Howard the Duck ακυρώθηκε μαζί με το Tigra & Dazzler και πιθανότατα το The Offenders.

The Offenders


Το The Offenders τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν μια από τις πέντε τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που ζήτησε το Hulu από τα κόμικς της Marvel μαζί με τα MODOK, Hit-Monkey, Tigra and Dazzler και Howard the Duck, και θα ήταν το crossover των τεσσάρων. Με τα Howard the Duck και Tigra & Dazzler όμως να μην προχωρούν, αυτό σημαίνει ότι το The Offenders έχει βγει μάλλον εκτός προγράμματος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου