Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η DC προχώρησε σε αλλαγές εν όψει του 2020


Η DC Comics ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2020 θα κλείσει τις DC Vertigo, DC Zoom και DC Ink στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της να εκδίδει περιεχόμενο με το brand "DC". Ταυτόχρονα θα συστήσει ηλικιακό σύστημα για το κοινό.

Οι τρεις νέες εταιρείες θα έχουν τα εξής ονόματα: DC Kids, η οποία θα επικεντρωθεί σε αναγνώστες ηλικίας 8-12 ετών, DC που θα απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας 13 ετών και πάνω, και DC Black Label  που θα αφορά αναγνώστες ηλικίας 17 ετών και πάνω. Το υλικό που έχει ανακοινωθεί για το 2020 και πιο μετά και προοριζόταν για τις DC Zoom και DC Ink θα μετακινηθεί στις αντίστοιχες θυγατρικές εταιρείες ενώ οι σειρές κόμικς της Vertigo θα μετακομίσουν στην DC Black Label.

Η DC Vertigo ιδρύθηκε το 1993 και κάποιοι γνωστοί τίτλοι είναι τα Sandman, Preacher, Y The Last Man και Scalped. Οι Neil Gaiman, Garth Ennis, Grant Morrison, Peter Milligan, Jason Aaron και Brian K. Vaughan είναι μερικά ονόματα δημιουργών που δούλεψαν εκεί. Οι DC Zoom και DC Ink ξεκίνησαν την εκδοτική τους πορεία στις αρχές της χρονιάς, με την ανακοίνωση της δημιουργίας τους να είχε γίνει τους πρώτους μήνες του 2018.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου