Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Κριτική για το Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου από την Tanweer.

Είδος: Περιπέτεια, Οικογενειακή, Φαντασίας
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Mille,r Jude Law, Johnny Depp, Zoe Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo και Poppy Corby-Tuech.
Σκηνοθεσία: David Yates.
Σενάριο: J.K. Rowling.
Παραγωγοί: J. K. Rowling, David Heyman, Steve Kloves και Lionel Wigram.
Εταιρεία Παραγωγής: Warner Bros. Pictures και Heyday Films.
Διάρκεια:  134 λεπτά.
Official website

Υπόθεση: Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους - ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

nick3012: Αν και τεράστιος φαν τόσο των βιβλίων όσο και των ταινιών Harry Potter, το sequel του Fantastic Beasts με απογοήτευσε πάρα πολύ. Σαν ταινία έχει πολύ κακό ρυθμό, δεν έχει καμία κορύφωση, η τελική μάχη σχεδόν δεν υπάρχει με το θεατή να διακατέχεται από βαρεμάρα καθ' όλη τη διάρκεια της. Το σενάριο της Rowling περιέχει υπεράριθμους χαρακτήρες, τους οποίους δεν έχει το χρόνο να αναπτύξει κατάλληλα και οι άπειρες ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους χειρότερα από την πρώτη ταινία. Ο ρόλος του Newt και των φανταστικών πλασμάτων του περιορίζεται πολύ, ο Dumbledore του Jude Law είναι ο μόνος αξιομνημόνευτος νέος χαρακτήρας και εμφανίζεται παροπλισμένος, ο Grindelwald του Johnny Depp είναι σοκαριστικά αδιάφορος και τα εγκλήματα του τίτλου δεν παίζουν κανένα κεντρικό ρόλο σε σημείο να αναρωτιέσαι για την ύπαρξή τους. Η τελική ανατροπή είναι κάκιστη και έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, σημάδι του πόσο έχει τραβήξει πλέον το σύμπαν η Rowling σε σχέση με τα εφτά βιβλία του Harry Potter. Είναι ένα μεταβατικό sequel, αλλά με την κακή έννοια, καθώς εγκλωβίζεται στο πλήθος των ιστοριών και των χαρακτήρων του και μπορεί να προδιαθέτει για κάτι θετικό στο μέλλον, αλλά προς το παρόν το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ μέτριο.

Βαθμολογία: 5.5/10


blackys88b: Ενώ το πρώτο Fantastic Beasts έπαιξε με ασφάλεια την εισαγωγή του Newt Scamander στο κινηματογραφικό κομμάτι του franchise του Harry Potter, αλλά και των υπόλοιπων χαρακτήρων που θα μας απασχολούσαν στις επόμενες ταινίες, το Fantastic Beasts 2 λειτούργησε όπως περιμέναμε οι περισσότεροι που γνωρίζουν για το πλάνο πέντε ταινιών. Ανάπτυξε όσο μπορούσε τους χαρακτήρες της πρώτης ταινίας, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στον Johnny Depp να συστήσει τον Grindelwald και μάζεψε διάφορα σημεία από τις προηγούμενες ταινίες, όπως την εμφάνιση του Albus Dumbledore και Nicolas Flamel για να μας δώσει μια πιο μεγάλη εμβάθυνση στο σύμπαν του Potter. Χωρίς να είμαι και ο πιο φανατικός ακόλουθος του Potter, δεν διάβασα τα βιβλία, μπορώ να πω ότι το τέλος με αφήνει με τεράστια ερωτήματα, με μεγαλύτερο, το πόσο έγκυρο είναι αυτό που είδαμε. Αλλά η Rowling γράφει και εμείς ακολουθούμε πιστά περιμένοντας τις επόμενες ταινίες του franchise για να πάρουμε απαντήσεις. Λάτρεψα για ακόμη μια φορά τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο που ερμηνεύει ο Redmayne τον Newt, και την αξιολάτρευτη  σχέση που έχουν ο Jacob και η Quenie, της οποίας η πορεία του χαρακτήρα ναι μεν μου προκάλεσε έκπληξη, αλλά είναι κατανοητή, ο Depp και ο Jude Law κάνουν πολύ καλή δουλειά ενώ η Zoe Kravitz είναι πάντα μια πολύ ευχάριστη προσθήκη. Συνολικά η ταινία μου άρεσε πολύ παρά το γεγονός ότι το νιώθεις περίπου ως το προτελευταίο επεισόδιο μιας σειράς που ετοιμάζεται για μεγάλο φινάλε. Οι σκηνές στο Hogwarts με κάνει να θέλω νέους μαθητές εκεί χωρίς τον Potter, ακόμη και τηλεοπτική σειρά. Το τέλος με προβληματίζει αλλά στο σύνολο είμαι πολύ θετικός.

Βαθμολογία: 8/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 6.8/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου