Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Tο Watchmen κυκλοφορεί και πάλι στα Ελληνικά


Tο κορυφαίο για πολλούς graphic novel όλων των εποχών, το Watchmen, κυκλοφορεί από σήμερα στα Ελληνικά σε νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Anubis. Το κόμικ των Alan Moore και Dave Gibbons κοστίζει 27.50 ευρώ.

Η limited σειρά καταγράφει το χρονικό μιας ομάδας μασκοφόρων τιμωρών του εγκλήματος από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80. Την ομάδα αποτελούν οι Walter Joseph Kovacs/Rorschach, Edward Blake/The Comedian, Dr. Jon Osterman/Doctor Manhattan, Daniel Dreiberg/Nite Owl, Adrian Veidt/Ozymandias και Laurie Juspeczyk/Silk Spectre. Το Watchmen κυκλοφόρησε από την DC Comics σε 12 τεύχη από τον Σεπτέμβριο του 1986 εως τον Οκτώβριο του 1987, με τον Alan Moore να γράφει το σενάριο και τον Dave Gibbons να κάνει την εικονογράφηση.

Στις 6 Μαρτίου του 2009 έκανε πρεμιέρα η κινηματογραφική μεταφορά του Watchmen, η οποία με προϋπολογισμό 130 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να κάνει εισπράξεις της τάξεως των 185.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν οι Jackie Earle Haley, Malin Αkerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Carla Gugino, Jeffrey Dean Morgan και Patrick Wilson. Ο Zack Snyder σκηνοθέτησε από σενάριο των David Hayter και Alex Tse. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το HBO έδωσε παραγγελία πιλότου με τον Damon Lindelof (Lost και The Leftovers) να είναι σεναριογράφος και ειδικός παραγωγός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου