Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Κριτική για το Atomic Blonde


Το Atomic Blonde μπήκε εντελώς ξαφνικά στο πρόγραμμα μου πριν από μερικούς μήνες αφού μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ του δεν θυμόμουν/γνώριζα ότι έχει ως βάση graphic novel παρά πως πρόκειται για ανεξάρτητη κατασκοπευτική ταινία με πρωταγωνίστρια την Charlize Theron.


Τον Νοέμβριο του 1989 λίγο πριν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου ένας πράκτορας της MI6 δολοφονείται από έναν πράκτορα της KGB ο οποίος του κλέβει μία υπερπολύτιμη λίστα που περιέχει τα ονόματα μυστικών πρακτόρων. Η Βρετανική μυστική υπηρεσία στέλνει την πράκτορα Lorraine Broughton στο Βερολίνο για να επανακτήσει την εν λόγω λίστα, η οποία αν πέσει στα λάθος χέρια ο Ψυχρός Πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, μαζί με την βοήθεια  επικεφαλή του σταθμού David Percival ενώ καλείται να βρει τον άνθρωπο που διέρρευσε πληροφορίες για την υπηρεσία.


Το Atomic Blonde είναι μια απολαυστικό κατασκοπευτικό φιλμ με καταιγιστική δράση που μπορεί να αποτελέσει την έναρξη ενός καινούργιου franchise (με προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής έχει κάνει εισπράξεις της τάξεως των 45.6 εκατομμυρίων δολαρίων με δεδομένο στην Αμερική έκανε πρεμιέρα μία εβδομάδα μετά το Dunkirk του Nolan), προσωπικά θα ήθελα να δω ένα sequel και ένα prequel. Η Charlize Theron είναι πολύ σέξυ και badass ως Lorraine Broughton, η οποία μπορώ να πω πως είναι ο θηλυκός James Bond. Ο David Leitch σκηνοθετεί μαεστρικά και σε δυο σκηνές μάχης τα πλάνα του είναι απλά εκπληκτικά. Το σενάριο είναι απλό αλλά αρκετά καλογραμμένο, με ένα εξαιρετικό twist.


Βαθμολογία: 8.5/10



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου