Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Οι Marvel movies εκτός MCU και X-Men από τη χειρότερη στην καλύτερη (part 1)


Καιιιιιιι επιστροφή! Νομίζω ότι ήταν ένας από τους πιο δύσκολους μήνες αυτός που πέρασε από τη στιγμή που πάτησα το κουμπί της Δημοσίευσης για το προηγούμενο άρθρο μέχρι και σήμερα που ήρθε αυτό που διαβάζετε τώρα! Η αλήθεια είναι πως υπήρχε πλειάδα ιδεών γι' αυτό το αφιέρωμα. Εν τέλει, αποφάσισα πως είναι κρίμα να μην κάνουμε μία κατάταξη στις (κατά το πλείστον χάλια) Marvel ταινίες εκτός MCU και X-Men. Οι ταινίες που θα κατατάξουμε είναι από το Blade του 1998 και μετά, καθώς το να δω 90s ταινίες βιντεοκασέτας με τον Captain America και λοιπούς ήρωες να μοιάζουν σαν δώρα του Kinder έκπληξη, είναι ένα βασανιστήριο, στο οποίο δε θα ήθελα να υποβάλλω τον εαυτό μου. 

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και αυτές και δυστυχώς πέραν κάποιων εξαιρέσεων, μας έχουν δώσει και δείγματα πολύ κακού σινεμά. Αυτόν και τον επόμενο μήνα λοιπόν θα κάνουμε κατάταξη αυτών των ταινιών. Είναι αρκετές, γι' αυτό και το αφιέρωμα έσπασε σε 2 μέρη. Σήμερα έχουμε τις απαράδεκτες, στο επόμενο αφιέρωμα τις κάπως καλύτερες (και τις 2 επικούρες).

18. Elektra

Γνωστό και ως το Catwoman της Marvel. Η Elektra εμφανίστηκε ως το ταίρι του Daredevil στην ομώνυμη ταινία που είχε βγει ένα χρόνο πριν και δεν τα πήγε και τόσο κακά, αλλά στη δικιά της ταινία... Ό,τι και να πω είναι λίγο, ικανή να σου προκαλέσει τριπλή εξάρθρωση του σαγονιού από τα χασμουρητά.

17. Blade: Trinity

Το Matrix είχε χαρακτήρα Trinity και έχει ίσως την χειρότερη τρίτη ταινία τριλογίας. Αλλά και το Blade: Trinity δεν τα καταφέρνει καλύτερα. Είναι μάλλον καταραμένο το Trinity. Η πρώτη ταινία του Blade ήταν πολύ καλή, η δεύτερη παλευόταν, αυτή όμως δε βλεπόταν. Το μόνο που σου μένει είναι ότι έπαιζε και ο Triple H. Και αυτό αν έβλεπες παλιά WWE.

16. Fantastic 4 (2015)

Όχι ότι τα πρώτα 2 ήταν αριστουργήματα, αλλά προσωπικά τα βρήκα decent ταινίες για ένα ψυχαγωγικό δίωρο. Αυτό όμως ήταν μία πραγματικά απαράδεκτη ταινία. Οι πρωταγωνιστές έπαιζαν σαν να βαριούνται τη ζωή τους, το σενάριο πρέπει να γράφτηκε κοπανώντας σφηνάκια και κάνοντας κουπεπέ σε πιθηκάκια με νοητική στέρηση που μετά προσπαθούσαν να μάθουν γραφή, ενώ η πλοκή είναι ο ορισμός του ό,τι να 'ναι! Όσο για τον εικονικό Doctor Doom προτιμώ να σας αφήσω να δείτε την ταινία για να υποφέρετε όσο όλοι μας.

15. Hulk

Σου άρεσε ο Mark Ruffalo; Η ερμηνεία του Edward Norton ήταν αξιοπρεπής; Ε ξέχνα τους, γιατί ο Eric Bana μαζί με τον (αντικειμενικά πολύ καλό) σκηνοθέτη Ang Lee κατούρησαν τη μυθολογία και το origin story του αγαπημένου ήρωα χωρίς έλεος. Πριν παίξει τον ήρωα στο The Incredible Hulk, o Norton είχε ενδιαφερθεί για τον χαρακτήρα και σε αυτήν, αλλά το απέρριψε, γιατί απογοητεύτηκε από το σενάριο. Και πως να μην το κάνει; Μας έσπασε τα νεύρα ο άλλος μέχρι να γίνει Hulk και ήταν αρκετά αργή ταινία που ξύπναγες μόνο όταν εμφανιζόταν ο Hulk. Τι Hulk, δηλαδή που ήταν σαν υπερτροφικός μπούλης που μάσησε πράσινη τσίχλα από το εργοστάσιο του Willie Wonka.

14. Ghost Rider: Ghost of Vengeance

Καμία από τις 2 ταινίες του Ghost Rider δεν χαίρει εκτίμησης από τους φανς, αλλά τουλάχιστον η πρώτη είχε τις στιγμές της που άφησαν μία μικρή γεύση επικίλας. Η δεύτερη ήταν σαν ένα πιάτο με νερόβραστο φιδέ, σαν τη 7η σεζόν του Supernatural ή σαν το νόημα σε ένα τραγούδι της Μποφίλιου. Κοινώς ένα τίποτα!

13. Punisher: War Zone

O Punisher μέχρι να έλθει το Netflix, ποτέ δεν κέρδισε τις εντυπώσεις, παρά τις δυνατότητες του χαρακτήρα για το αντίθετο. Το Punisher: War Zone είναι η τρίτη ταινία με τον Frank Castle. Την είδα λίγο καιρό μετά το The Wire, οπότε ήταν περίεργο να βλέπω τον Dominic West να παίζει τον κακό Jigsaw, αλλά ήταν αρκετά καλός. Γενικά, ωστόσο τίποτα το εξαιρετικό και το αξιομνημόνευτο και εδώ.

12. Blade II

Η συνέχεια του πρώτου Blade ήταν ένα αρκετά υποφερτό sequel με ωραία δράση και αρκετά στοιχεία από το πρώτο, χωρίς βέβαια να φτάνει στα επίπεδα ποιότητας του πρώτου. Πάσχει όμως από το σύνδρομο βαρεμάρας όπως όλες οι υπόλοιπες της λίστας.

11. Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer

Οι πρώτες ταινίες των F4 που βγήκαν στα μέσα των 00s δεν είχαν και την καλύτερη αποδοχή από τους φαν. Κάποιοι τις κράζουν ακόμα, κάποιοι μετανόησαν μετά το αίσχος του 2015 και κάποιοι ανέκαθεν πιστεύαμε πως ναι μεν είναι μέτριες ταινίες, αλλά τουλάχιστον δε βαριέσαι. Το Rise of the Silver Surver είναι ένα μετριότατο έργο. Όλοι οι πρωταγωνιστές βαριόντουσαν που έπαιζαν σε αυτό το sequel, ο μόνος που απεικονίστηκε έστω και λίγο καλά ήταν ο Silver Surfer και πάνω που λέει στους ήρωες ότι ο κακός θα είναι ο Galactus και όλοι ψιλοτρελαινόμαστε, τότε αποδείχτηκε ότι ένας από τους μεγαλύτερους κακούς της Marvel ήταν κάτι σαν σύννεφο. Από την άλλη είχε και 1-2 αστείες στιγμούλες, ειδικά μεταξύ του Thing και του Human Torch, ο Silver Surfer όπως προείπα ήταν καλούτσικος, απλά σε σχέση με την πρώτη υστερούσε αρκετά. Οπότε 11η θέση και πολύ της είναι.

10. The Amazing Spiderman 2

Θα μπορούσα την παραπάνω φωτογραφία να την αντικαταστήσω με το gifάκι από το Family Guy που όλοι κάνουν εμετό. Ειλικρινά ελπίζω όποιος λέει ότι το Spider-Man 3 είναι χειρότερο από το Amazing Spider-Man 2 να βρει μία ταραντούλα κάτω από το μαξιλάρι του. Το Mediocre Peter Parker 2, όπως θα έπρεπε να λέγεται, έδωσε έμφαση στα γκομενικά του Spidey με την Gwen (που δε μας νοιάζουν) και μας έδειξε 3 κακούς. Ο ένας ήταν ένας κομπλεξικός που βρισκόταν πάντα στο περιθώριο, αγαπούσε τον Spiderman που τον έσωσε από το θάνατο και τον μίσησε κατευθείαν, όταν οι οθόνες της πόλης έδειχναν τον Άνθρωπο-Αράχνη και όχι εκείνον (εμετός), ο δεύτερος μεταμορφώθηκε σε κακό μισή ώρα πριν τελειώσει η ταινία (!!!), έκανε ακριβώς ό,τι ήθελε η πλοκή και ήταν χειρότερος από τους προκατόχους του και ο τρίτος εμφανίστηκε 1 λεπτό πριν τελειώσει η ταινία με απαράδεκτη στολή ή ό,τι ήταν αυτό, είπε 2 ηλίθιες ατάκες και η ταινία τελείωσε. Δεν ήταν τόσο βαρετή, όσο οι προηγούμενες της λίστας και σε κανά 2 σημεία πέρναγες καλά, αλλά ειλικρινά όπως και το Spider-Man 3, κατούρησε τον ήρωα και την ιστορία χωρίς κανένα έλεος, το storytelling ήταν απαράδεκτο και ήταν το έναυσμα να μιλήσει η Sony με τη Marvel σχετικά με τα δικαιώματα του χαρακτήρα (παίρνε ιδέες Fox!).

Αυτά λοιπόν και γι' αυτό το μήνα, τον επόμενο θα έχουμε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος, το οποίο σας υπόσχομαι πως έχει ελαφρώς καλύτερες ταινίες σε σχέση με τα σημερινές που ήταν όλες απαράδεκτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου